Syö, juo - SKKU!

Ihan ensi alkuun on pakko huomauttaa, että kaikki informaatio täällä koskee Sungkyunkwanin humanistista kampusta Pohjois-Seoulissa. Luonnontieteiden kampus sijaitsee jossain Suwonissa enkä tiedä, mitä siellä tapahtuu.

Mutta asiaan. Sungkyunkwanin kampuksella ei todellakaan jää nälkäiseksi. Lounasravintoloita on yhteensä kuusi, joiden lisäksi alueella on useampi pieni ruokakauppa ja jokunen kahvila. Ruokakaupat tosin ovat "convenience store" -tyyppiä eli ne eivät myy tuoretavaraa vaan kaiken sortin eineksiä ja valmisruokaa nälkäisille, kuten ramyun-nuudeleita ja soijassa keitettyjä kananmunia, kuorilla tai ilman. Tuoreta banaaneja tosin voi naposteltavaksi ostaa, mutta siihen se jää.

Ravintolat sijaitsevat neljässä rakennuksessa: 600th Anniversary Hall, Business School, Faculty Hall ja Hall of Law. Näistä kahdessa ensimmäisessä (600th ja Business) on kaksi ravintolaa ja kahdessa jälkimmäisessä yksi. Lakikoulun ravintolaa ei tässä kirjoituksessa käsitellä, koska arvon kirjoittajanne ei ole siellä käynyt.


600th Anniversary Hall

Juhlarakennuksen kaksi ravintolaa sijaitsevat kuudennessa kerroksessa ja kellarikerroksessa. Kellarikerroksen ravintola on jokseenkin jättimäinen ja köyhän opiskelijan näkökulmasta hyvin houkutteleva, koska se on kampuksen ravintoloista halvin; 2500-3500W. Tarjolla on yleensä neljä vaihtoehtoa, jotka ovat nätisti esillä vitriinissä auttamaan opiskelijoita päätöksen teossa. Ruoka maksetaan ennen ruokailua maksupisteessä, joka sijaitsee ruokasalin sisäänkäyntien välissä. Annoksiin kuuluvat sivuannokset saa tiskiltä lukuun ottamatta kimchiä, jota saa ottaa itse niin paljon kuin haluaa. Tarjolla oleva kimchi vaihtelee hieman, jotain päivinä tarjolla on peruskimchiä (kiinankaalikimchi) ja jonain päivinä kkakdugia (retikkakimchi).

Esimerkkiannokset sievästi näytillä




Kuudennen kerroksen tiedekuntaklubilla en ole itse käynyt syömässä, koska se puolestaan on kampuksen ravintoloista kallein. Siinä on kyllä se etu, että kyseinen rafla toimii buffet-periaatteella. Pääruoka tarjoillaan annoksittain tarjoiluvaunusta, mutta kaikkea muuta saa kasata lautaselle mielensä mukaan. Eihän 6000 W paha hinta siitä ole, mutta kun halvemmallakin saa hyvää niin ei ole tullut vielä itse kokeiltua.



Aukioloajat:
Tiedekuntaklubi on auki klo 11:40-13:30
Kellariravintola on auki klo 08-09, 11:00-14:30 ja 16:30-19:00 eli sieltä saa aamiaisen, lounaan ja illallisen.


Business School

Kauppislaisten ravintolat sijaitsevat B2-kellarikerroksessa vierekkäin. Toinen niistä, Geum-Zan-Di on oikeastaan hampurilaispaikka, mutta sieltä saa myös lounassalaatin hyvää hintaan. Salaatilla ei ole kiinteää hintaa vaan se lasketaan painon mukaan. Kohtuullisen kukkurallinen lautanen maksaa noin 4000 W, mikä ei ole ollenkaan huono diili, koska tuoreet kasvikset ja hedelmät ovat Koreassa yllättävän kalliita.

Toisella puolella salia sijaitsee sitten se toinen ravintola, jota kyllä itse mieluummin kutsuisin ravintoloiden kollaasiksi? Ehkä? Joka tapauksessa, se toimii lähinnä food court -periaatteella eli on pitkä tiski, joka on jaettu lohkoiksi ja jokaista lohkoa operoi oma, erillinen ravintolayksikkönsä. Kaikki maksetaan kyllä, jälleen kerran, yhteiselle maksupisteelle, mistä saa pienen ruokapoletin toimitettavaksi valitsemalleen kokkauspisteelle. Hinnat vaihtelevat 2500-5,500W välillä riippuen siitä, haluaako nuudeleita, lihaa, soppaa, kuinka paljon sivuannoksia jne. Osa ruoista on näytillä vitriinissä aivan kuten 600th Anniversary Hallin ravintolassakin.

Lisää esimerkkiannoksia! (Merileväkeitto etualalla
Taustalla eri ruokapisteitä, etualalla salimeininkiä

Business Schoolin ravintolassa olen syönyt pari kertaa ja se on hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä paikka. Avokeittiötä on kiva tiirailla, kun jonottaa ruokaansa ja aivan kuten muissakin paikoissa, kimchiä saa syödä niin paljon kuin napa vetää.

Aukioloajat vaihtelevat toimipisteestä riippuen, mutta ruokaa on tarjolla ainakin jostain niistä klo 09:00 ja 20:00 välillä.


Faculty Hall

Nyt ollaan asian ytimessä. Faculty Hallin ravintola on oma ylivoimainen suosikkini kampuksen ravintoloista. Se ei ole halvin, annokset maksavat 4000 tai 5000W riippuen siitä, kumman valitsee, mutta voi pojat millaiset annokset! Katsokaa ja itkekää:




Siinä on mausteinen lihakeitto tarjoiluna oikeaoppisesti keraamisesta kulhosta, naudanlihakotletteja, soijassa paistettuja kalakakunpaloja, kimchiä, chilimarinoituja seesaminlehtiä, chilinuudeleita, moniviljariisiä, maissisalaattia ja vieläpä kupillinen perinteistä korealaista luumuteetä. Koko tämän lystin saa 5000 wonilla. Vähän pienempi setti maksaa sen 4000W ja se on periaatteessa joko japanilainen/länsimaalainen, mutta tilannetta tarkkailtuani täytyy todeta, että kyseessä on hyvin vapaa tulkinta siitä, mitä japanilainen/länsimaalainen ruoka on. Ei niin etteivätkö nekin annokset näyttäisi hyviltä, mutta hei, katsokaa nyt tuota kuvaa. Neljä sivuannosta, kimchi, salaatti, riisi, keitto, tee!

Laitetaan todisteeksi vielä toinen kuva.



Lempivitriinini

Faculty Hallin ruokasalikin on miellyttävin

Avokeittiötä sopii ihastella


Faculty Hall on avoinna klo 11:30-14:00 ja 17:00-19:00.

1 kommentti:

  1. Miten tosta yhdestä kuvasta tuli Porthanian ruokala mieleen :) Eikö nuo korealaiset teräksiset syömispuikot polta huulia ja suuta?

    VastaaPoista