Sunkyunkwan University - aloittelijan opas.




Opiskelu on alkanut! Tai no, tarkkaan ottaen se alkoi jo viime viikolla, mutta eräät yllättävät ja ei-yllättävät pienet kommellukset viivästyttivät blogiin keskittymistä. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen muuttoni ulkomaille, mutta kaikesta varustautumisesta huolimatta paketti levisi tielle heti ensimmäisenä päivänä. Kahdessa viikossa olen oppinut kourakaupalla uutta ja nyt olen jo niin paljon viisaampi, että aion kirjoittaa ohjepaketin. Jos siis olet menossa Sungkyunkwanin yliopistoon vaihto-opiskelijaksi, nämä vinkit ovat sinulle.

Erityishuomio Applen omistajille:

Jos sinulla on Apple, olet lirissä. Ei, ihan oikeasti, olet lirissä. SKKU on rankattu Korean neljänneksi parhaaksi yliopistoksi, mutta se ei silti ole kyennyt kehittämään toimivaa kurssirekisteröintisysteemiä kuin Explorerille. Paras optiosi siis on hyvissä ajoin selvittää, missä on PC, johon voit myös asentaa ohjelmia, koska SKKU:n kurssirekisteröinti vaatii erillisen GLS-ohjelman asentamista.

Ja sitten yleiset huomiot.

1) Jos asut koulun asuntolassa ja olet hankkinut paikan etukäteen ja maksanut sen, mene suoraan asuntolaan. Älä turhaan raahaa tavaroitasi ensin yliopistolle, he kuitenkin lähettävät sinut niine hyvinesi asuntolaan. (Kartta erillisessä bloggauksessa yliopiston asuntolasta.) Dormin ovessa on lista, josta selviää huoneesi. Vartija päästää sinut sisään ja antaa sinulle avaimen asuntolaan 10 000W panttia vastaan.

2) Sinun ei ole pakko hankkia korealaista puhelinnumeroa, mutta se helpottaa asioita. Jos hankit sen, mene Business Schoolin B3-kerrokseen, jossa on nimenomaan opiskelijoiden asioihin keskittynyt Olleh -operaattorin toimipiste. Herran vuonna 2015 prepaid-liittymä maksoi 40 000 W eli noin 33 euroa, joista 10 000W on saldoa.

3) Viitaten edelliseen, prepaid-liittymän avulla saat käyttöösi "mobiiliopiskelijakortin", jolla pääset sisään kirjastoon, voit lainata kirjoja, voit printata ja kaikkea muuta jännää. Eikä sinun tarvitse siis odotella opiskelijakorttia. Pyydä tuutoriasi asentamaan sinulle sovellus kännykkään, kaikki korealaiset opiskelijat ovat koko ajan nenä kiinni kännykässä.

4) Opiskelijakortin saat joka tapauksessa automaattisesti. International Office lähettää sinulle sähköpostia, kun se on noudettavissa.

5) Mikäli mahdollista, rekisteröidy kursseille ennen vaihdon alkamista. Se säästää sinulta huomattavasti hermoja etukäteen. Asiat kuitenkin muuttuvat, joten voi olla, että pahimmaan joudut tekemään kaiken uusiksi. Tämä tapahtuu ensimmäisen opintoviikon aikana, joten ole tarkkana kuin porkkana. Ohjeet rekisteröitymiseen sähköisesti erillisessä postauksessa, koska VOI POJAT.

6) Valitettavasti pystyt rekisteröitymään ainoastaan yleisille kursseille (esimerkiksi englannin kieli), vaihtareille tarkoitetuille kursseille ja oman pääaineesi kursseille. Jos esimerkiksi opiskelet liiketaloutta (business administration), et voi rekisteröityä talouskursseille (economics). Sinun täytyy pyytää tähän opettajalta lupa. Voit tehdä sen etukäteen sähköpostitse (joskin opettajan sähköpostiosoitteen löytäminen on itämaista mystiikkaa parhaimmillaan) tai menemällä ensimmäiselle luennolle ja pyytämällä opettajaa täyttämään Approval Formin.

7) Jos kurssi, jolle haluat, on täynnä, älä heti panikoi. Ensimmäisen viikon aikana moni jättäytyy kurssilta pois ja paikkoja vapautuu säännöllisesti. Vakoile siis rekisteröitymisohjelmaa jatkuvasti.

8) Nettikurssit ovat hyvä idea. Korealaiset käyttävät nettiä monipuolisemmin kuin me eli voit omalla ajallasi katsoa luentoja netistä. Mutta älä luule katsovasti niitä Macilla, senkin omppufani.

9) Kun kurssisi ovat kunnossa, sinun täytyy viedä International Officeen lopullinen kurssirekisteröintilomake. Tämä sinetöi kohtalosi etkä voi enää sen jälkeen muuttaa mieltäsi kurssien suhteen. Se täytyy kuitenkin tehdä, koska muuten et saa opintopisteitä.

No niin. Näillä pääse toivottavasti alkuun. Myöhemmin sarjassamme "mitä, missä, SKKU?", "Opiskelu SKKU:ssa" ja "opas korealaiseen asuntolaelämään".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti