Fanitapaaminen - Kim Myung-min

Lee Song-jeokin fanikerho lähetti kuvauspaikalle ruoka-auton

Koreassa fanittaminen on vähän toisella tasolla kuin Suomessa. Muusikoilla, näyttelijöillä, idoleilla sun muilla on omat faniklubinsa, jotka järjestävät tempauksia tukeakseen suosikkiaan, kerääntyvät yhteen katsomaan tämän elokuvia, menevät yhdessä konsertteihin ja niin edelleen. Ryhmät ovat tiiviitä ja aktiivisia, on oheistavaraa, on yhteisiä lahjoja fanituksen kohteelle, jopa ruokailun järjestämistä kuvauspaikalle. Ihailun kohteet itse ymmärtävät fanikerhojen merkityksensä suosionsa viljelijänä ja ovat yleensä näiden kanssa tekemisissä. Yksi kriteeri sille, kuinka kiva joku stara on, onkin juuri se, miten hän kohtelee fanejaan.

Tietysti fanitus saa Koreassa myös ikäviä piirteitä. Osa faneista saattaa olla melko omistuksenhaluisia idoliaan kohtaan. Fanit esimerkiksi katsovat oikeudekseen päättää, saako idoli seurustella, kenen kanssa idoli saa seurustella, millaisia elokuvia/lauluja/draamasarjoja tämän pitäisi tehdä ja niin edelleen. Tietenkään idolien ei tarvitse noudattaa näitä sääntöjä, mutta koska fanien mielipiteillä on suora vaikutus idolien suosioon, joskus idolit antavat periksi. Skandaaleja on syntynyt esimerkiksi siitä, että jotkut ovat faniensa paheksunnan pelossa salailleet parisuhteitaan tai jopa avioliittojaan.

Mutta. Palataan hyviin asioihin. Fanikerhoilla on se etu, että toisinaan järjestetään fanien ja idolien tapaamisia ja fanikerholaiset ovat näissä tapaamisissa etusijalla. Joskus tapaamiset voivat olla melkeinpä massatapahtumia, mutta monet ovat varsin pieniä ja intiimejä, joissa osallistujia on vain muutama kymmenen - kaikki fanikerholaisia.

Ja minä kuulun fanikerhoon! Nimittäin Kim Myung-minin kansainväliseen fanikerhoon. Ha! En oikeastaan määrittele itseäni faniksi enkä esimerkiksi katso kaikkea, missä KMM on näytellyt, mutta yksi hänen draamoistaan on ikiaikainen suosikkini korealaisten draamojen joukossa. Liityin sitten kerhoon seuratakseni tilannetta ja juuri tultuani Koreaan kävi aivan uskomaton munkki: ensimmäinen Kim Myung-minin fanitapaaminen kahteen vuoteen Soulissa!

No pitihän sinne mennä ihmettelemään meininkiä.

Fanikerhon kukkalahja Kim Myung-minille


Itse syyllinen saapuu!

Tilaisuus järjestettiin Lotte Broadway -elokuvasalissa, minne kokoontui lopulta ehkä nelisenkymmentä fania. Ylivoimaisesti suurin osa oli korealaisia, mutta meitä ulkomaalaisia oli muitakin, joskin kaikki muut itseäni lukuun ottamatta olivat aasialaisia (Japani, Thaimaa, Singapore ja Hong Kong). Ei siis yllättävää, että herätin hieman uteliaisuutta korealaisten fanien joukossa.

Koko tapahtuma oli käytännössä koreaksi enkä siis ymmärtänyt kuin sanan sieltä ja täältä. Tietysti olisi ollut plussaa ymmärtää edes suunnilleen, mistä on kulloinkin puhe, mutta tiesin tämän etukäteen eikä se suuremmin minua haitannut. Oli hienoa nähdä, mistä on kysymys ja kokea se tunnelma, joka KMM:n ja hänen faniensa välillä vallitsee. Se vaikutti hyvinkin lämpimältä ja jopa läheiseltä, vaikka henkilökohtaista sidettä ei näiden ihmisten välillä olekaan. Ja tietenkin oli pirun siistiä nähdä Kim Myung-min itse läheltä. Miehellä on juuri niin hurmaava ääni kuin voisi draamasarjoista päätellä.




Fanitapaamisen hinnaksi muodostui 35 000W eli noin 29 euroa. Hintaan sisältyi pääsylippu, lahjoitus KMM:n korealaiselle fanikerholle ja kansainvälisen fanikerhon yhteislahjaksi ostama kukkakori. Aikaa meni noin kaksi tuntia, josta suurin osa kului ihan vain leppoisaan jutusteluun KMM:n ja fanien välillä; fanit saivat kysellä tai esittää kommentteja ja KMM vastaili ja veisteli vitsejä. Itsekin karaisin itseni ja kiitin herraa suomalaisten fanien puolesta (meitä taitaa olla kaksi), minkä lisäksi avusti Thaimaan fanikerhon edustajaa kyselemisessä.

Loppupuolella osa faneista pääsi kättelemään ja halaamaan Kimiä. Siitä olen hitusen harmissani, että arpaonni ei suosinut minua, mutta koska juttu järjestettiin reilusti, en kuitenkaan valita. KMM:lla oli laatikko, josta hän arpoi istuinnumeroita ja kyseisellä paikalla istuva sai mennä eteen, otattaa kuvan KMM:n kanssa ja sai pienen palkinnon, esimerkiksi KMM:n edellisen draaman yhden jakson käsikirjoituksen KMM:n muistimerkintöineen.

Kaiken kaikkiaan oli hieno tapahtuma ja välitön tunnelma. Ehkä ensi kerralla pitää varta vasten oikein ostaa lippu Koreaan, että pääsee osallistumaan. Voihan olla, että silloin arpaonni suosisi meikäläistä. Ja Sammakko, tietenkin Sammakkoa! Olisittepa nähneet, kuinka innoissaan Sammakko oli!

SQUEEEEEEE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti